Slavno jeko iz Italije, vrlo popularno u svetu. No nekako se čini u Beogradu je posebno popularnbo ali ne po svojoj originalnosti, već po modifikaciji zbog koje u Italiji leti tanjir kroz prozor.
Karbonara je jelo pravljeno da bude naposletku jednostavno. recept je prilično prost sa prostim sastojcima, pasta, jaja, guanciale ili pančeta, pecorino,biber, voda u kojoj se pasta kuvala. Što je onda u Beogradu tolimo zakomplikovana u želji da bude jednostavna stvar je koju nismo odgonetnuli.
Ne ljudi Karbonara se ne pravi sa neutralnom pavlakom. Ne ljudi Karbonara nema beli sos. Ne ljudi Karbbonara nema piletinu u sebi. Ne sme plivati u sosu.
Ne pišemo ovo jer se pravimo pametni. Pišemo jer smo svi na Marineru hedonisti i veliki ljubitelji hrane . Pišemo jer se treba edukovati. Naravno sve je stvar ukusa ali ako nešto nazovete Carbonara onda se ta pasta treba praviti po toj recepturi.
Recept i video za ovo divno jelo uskoro izbacujemo u rubriku recepti.
Vaš Marinero