Menu
Menu by Chef Borjanović Filip
Naš jelovnik je pažljivo kreiran kako bismo podelili našu ljubav prema kulinarstvu s vama.
Hrana koja spaja ljude
New Marinero je restoran inspirisan putovanjima, iskustvima i ljubavlju prema hrani.
Svako jelo na našem meniju ima svoju priču – jedinstven ukus koji čini svaki obrok posebnim.
Naš cilj je da Marinero postane:
-Mesto okupljanja za porodice i prijatelje,
-Savršen ambijent za poslovne sastanke,
-Dom za nezaboravne trenutke uz vrhunska jela i atmosferu.
Sezonski i tematski meni
Naš stalni meni prilagođavamo godišnjim dobima, osiguravajući da su svi sastojci sveži i kvalitetni. Osim toga, svaki dan nosi posebnu temu i dnevno jelo – to su tople preporuke našeg šefa kuhinje, koje oslikavaju njegovu inspiraciju i kreativnost.
Šefova poruka
“Svako jelo je priča koju delim s vama – moja kulinarska inspiracija pretočena u ukuse. Hvala vam što delite ove trenutke s nama i postajete deo naše porodice.”
— Chef Borjanović Filip
Predjela
Selekcija brusketa:
- Marinero brusket 790,00
Hleb od kiselog testa, čeri, marinada, kozji sir, miks zelenih salata
- Grilovani kozji sir 990,00
Grilovan kozji sir, suve šljive u pršuti, ajvar, džem
- Mojo shrimp 1.250,00
Gambori u citrusnoj mojo marinadi (limeta, beli luk, korijander, maslinovo ulje) uz tabboluteh salatu
- Zakuska za 2 osobe 1750,00
Pršuta, pančeta mocarela, kozji sir, masline, pico de gallo, kajmak, prepečen hleb, ajvar
Mali tanjir
- Zapečeni patlidžan 650,00
Hleb od kiselog testa, čeri, marinada, kozji sir, miks zelenih salata
- Melansane alla Parmigiana 990,00
Plavi patlidžan zapečen sa mocarelom I parmezanom u crvenom domaćem marinara sosu
- Girice 750,00
Girice potpuno očišćene a zatim 24h marinirane. Prže se I služe sa aioli I marinara sos uz pomfrit
- Rižoto marinero 1290,00
Pršuta, carnaroli pirinač, parmezan, suve smokve
- Špageti gambori e pomodori 1.450,00
Uvozna zanatska pasta, sremljena u ribljem bujonu uz gmbore I čeri paradajz
- Marinero salata 1090,00
Salata sa dimljenim batakom, pršutom icebergom, dresing na bazi majoneza i dijon senfa, suvo voće, tortilja čips
- Rižoto bundeva 1290,00
Carnaroli pirinač, sos bundeva, mocarela svdža, pršuta
- Pacheri Marinero 1190
Pacheri pasta u sosu od ricotta sira, dimljenog gronika, pistaća i domaćeg crenog sosa
Na Kašiku
- Irish stew 1350,00
U srbiji se svako jelo ovog tipa zove gulaš ali bi pravi naziv bio Irski složenac. napravljen od jagnjećeg mesa koje je kuvano u pivu viskiju i junećem bujonu.
- Cajun Gumbo 1050,00
Jelo koje smo doneli iz New orleansa ili npr Louisiane. Prava izdašna južnjačka kuhinja. Po stilu podseća na naš paprikaš, napravljen od povrća cajun začine, pileći batak, bamiju i dimljenu kobasicu
Veliki tanjir
Meso
- Bbq rebra 1590,00
Specijalitet vredan vaše pažnje. Rebra marinirana pa 3 sata pečena u domaćem bbq sosu poslužena uz bbq crveni pasulj I zapečeni krompir
- Dimljena butkica 1kg 1790,00
Dimljena butkica pečena u crnom pivu uz krompir koji je pečen zajedno sa njom
- “Gurmanska” 1250,00
Po tajnoj recepturi sa valcosate sirom dimljenom tucanom paprikom i harisa ljutom paprikom
- Juneći repovi 1350,00
Juneći repovi spremljeni u raguu od komorača crnog luka pilećeg bujona. Servirani na pireu od krompira sa parmezanom. Još jedno potpisno jelo šefa kuhinje
- Juneći obrazi 1550,00
Jelo vredno mišelinovog vodiča. Juneći obrazi sporo kuvani 20h na pireu od krompira i parmezana, uz vinski sos
- Juneće brizle 1150,00
Brizle suvidirane, završene na puteru i ruzmarinu, uz pire kromir i džem od luka
- Jagnjeći pikljevi 1790,00
Jagnjeće butkice/pikljevi sporo kuvani u vinskom bujonu. Posluženi uz harisa pire krompir i tabule salatu preliveno sve saftom od kuvanja
- Hrskavi juneći jezik 1150,00
Juneći jezik mariniran 24h, zatim kuvan i na kraju ispržen na vrelom ulju uz pire od rena i salsa verde sos
- Dimljeni pikeći batak u mole sosu 1250,00
Dimljeni batak napravljen u meksičkom mole sosu koji se pravi 6 sati od meksičkih sušenih paprika i meksičkih začina, uz grilovan kukuruz kao prilog
Veliki tanjir
Riba
- Thai - curry šaran 1.470,00
Nešto skroz drugačije, šaran radjen u thai curry sosu od miksa povrća, fish sosa, kokosovog mleka, sa oranž pirinčem.
- Lignje 1.850,00
Frigane ili grilovane, poslužene uz dalmatinsku garnituru i tabbouleh salatu
- Mojo smudj 1,950,00
Ćevapi na kajmaku uz pomfrit i crveni luk
- Pesce all'acqua pazza 2250,00
Fileti brancina napravljeni u sosu od višanja, maslina, kapra, čerija i crvenog vina
Dezerti
- Bakina baklava 450,00
Baklava koju pravi moja baka Vladana sa suvim šljivama
- Marinero crumble 550,00
Ovsene pahuljice, keks, miks voća
- Poširana kruška 650,00
Kruška poširana u miksu začina vode I meda, uz keks od korijandera na musu od čokolade sa čilijem I sa sorbeom od mente sa strane
- Tiramisu 550,00
Tajni recept naših majstora
Zašto odabrati naš meni?
Doručak, ručak i večera prilagođeni svim ukusima.
Proslave po meri – kreiramo jelovnike koji će upotpuniti vaše posebne trenutke.
Personal posvećen vašem uživanju – svaka poseta je prilika da vas bolje upoznamo i učinimo vaš boravak nezaboravnim.